Translate

2014. október 27., hétfő

Toszkána (Toscana) - barangolás Itáliában


Olaszország az az ország, amely egyik évszakban sem okoz csalódást. Minden időben találhatunk igényeinknek, kedvünknek megfelelő szórakozást. 

Az október 23-i hosszú hétvégét Toszkánában töltöttük.  Az utazás is olyan mint egy jó koncert. Hagyni kell, hogy az érzések felszínre jussanak, feltöltsenek, tápláljanak.  Mindenki mást lát, érez, és különbség van a hitünkben is. Mindenki más csomaggal távozik egy ilyen utazásról. Egy csomaggal mely talán átformálja a vilagnézetét, megerősíti abban, hogy jófelé tart, pozitív energiával tölti fel, és így a hétköznapok is boldogabban telnek. Az én Toszkána csomagom tartalma:


1. nap képekben:

 Pisa



Firenze







2. nap képekben:

Siena





 San Gimignano





 Volterra



3. nap képekben

Elba szigete










Firenze és Pisa amellett, hogy nagyon szép történelmi remekművekkel bir, az ipari turizmus fellegvára is. Néger eladók a parkolóban, különböző nációjú turistacsoport tömeg, mely megnehezíti a város hangulatának átvételét. Sokkal emberibb léptékűek Toszkána hegyre épített középkori városkái, Siena, Volterra és San Gimignano. A görbe utcácskák, a gönyörű templomok, a tapintható történelem, mediterrán táj. Megízlelhető, és átélhető. Ezt a képet egy helyi boltban fotóztuk, itt sorakoznak a különlegességek.




Szemlélődünk, és jut idő az elcsendesedésre is. Az utazás legnagyobb élményét számomra a San Gimignano-i templom kertjében játszó hárfás utcai zenész muzsikája jelentette, mely felért egy imával. 

ELBA szigete egyszerűen varázslatos. Gyönyörű, lehetetlenül kék tenger, szigetek, lagúnák, hegyes-völgyes mediterrán vidék. Nem túlzsúfolt, nincs emberáradat, igazi feltöltődésre kikapcsolódásra való hely. 


Ízek, érzések, imák - ez az én ajándékcsomagom tartalma. Kívánom ha arra jársz, te is szép élményekkel gazdagodva térj haza.




Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése