Translate

2014. október 6., hétfő

Csiga kivonat (szűrlet) a szépségápolásban - valóban hatékony?



Bevezetőként egy pár gondolatot szeretnék megosztani veletek. Úgy látom, jelenleg elég nagy ellenszenvet, és undort vált ki ez az állatka. Valahol a gyermekkorunk tájékán kell keresni az első találkozást, mely során a fúj jelzővel illettük szegény párát. Pedig nagyon sokféle szuper dolgot tartalmazó anyagot termel, mely a mi hasznunkra is lehet.

A természetközeli szépségápolásnak jobban vagyok híve, mint annak, melyeket laboratóriumokban, mesterséges körülmények között készítenek. A  vegyi anyagok hangzatos molekulákkal dúsítva,  kőolajszármazékokkal tartósítva. Akkor ettől biztosan jobb egy csigusz, vagy egy növényi  kivonat. A véleményem szerint a természetben minden megvan, melyre szükségünk van, csak tudnunk kell élni vele, és tisztelnünk kell a környezetünket, hogy gyermekeink számára is nyújtson annyit, amennyit nekünk.

A hosszú bevezető után nézzük ezt a kis teremtményt:

Néhány éve több "csodálatos" termék jelent meg a piacon. Mint a BB krémek, ezek is Koreából indultak. A főbb összetevője: csiga kivonat. Állítás szerint ez a kivonat tartalmaz antioxidáns és regeneráló összetevőket, késlelteti a bőr öregedését. Megszünteti a ráncokat, halványítja a hegekek, striákat ,  jó az égési sérülésekre, pattanásokra és a napfoltokra. 

Nézzük meg igazak-e a feltételezések:


Véletlen felfedezés
A csiga kivonat (szűrlet) kedvező tulajdonságait véletlenül fedezték fel az 1960-as években, amikor a spanyol onkológus Rafael Abad, aki csigákon kísérletezett, egy olyan anyagot akart találni, mely a  rák gyógyításában használt sugárkezelés után a bőr regenerálódását segíti. Megfigyelte, hogy  a csigákat sugárkezelésnek alávetve meglepő gyorsasággal gyógyultak a felületi sebeik. Ezután kezdték tesztelték embereken is. 

Népi gyógyászat is használta csiga nyálka sok évszázadon át.   A csiga (Cryptomphalus aspersa) kiválaszt egy olyan anyagot, amely elősegíti a bőr regenerálódását, és minimálisra csökkenti a hatását a szabad gyököknek, melyek felelősek a bőr korai öregedéséért.




Mi van a csiga kivonatos kozmetikumokban?
Csiga nyálkát termelnek az erre szakosodott gazdaságokban (Chile, például). A csigát stimulálják egy fa bottal, erre válaszként kezdi termelni  ezt a különleges anyagot, hogy megvédje magát. Ezen anyagot küldik Európai laboratóriumokba (1000 € literenként!), ahol elemzik, és a tisztítják, szűrik, így lesz kozmetikai összetevő (SSF).

A krémek és szérumok a piacon tartalmaznak 10-15% SSF-t.  De van ettől sokkal több anyagot is tartalmazó, majd mutatok egy pár terméket. Minden laboratóriumnak megvan a saját képlete, de a végtermék általában tartalmazza a következő összetevőket:
Allantoin : regenerálja a bőrt,  és kisimítja az irritált bőrt.
Kollagén és elasztin : fehérjék, amelyek alkotják a a bőr "gerincét" .
Glikolsav : exfoliant, amely megszünteti az elhalt sejteket, és segít a többi összetevőnek behatolni a sérült szövetekbe
A hialuronsav : hidratáló, regeneráló összetevő nedvesíti és lágyítja a bőrt.

Tudományos tanulmányok
Egy 2004-es tanulmány megmutatta, hogy egy 90 napos intenzív kezelés SSF jelentősen csökkentette a ráncokat: finom vonalak 26,7% és durva ráncok 45,5%-os csökkenést mutattak..
Az utóbbi kutatások (2012 decemberéig) melyeket bőr mintákon végeztek, azt találták, hogy az SSF lehetővé tette a sejtek könnyebb szaporodását és   fokozta a kollagén termelést.

Záró gondolatok:
Vásárlási szándék esetén mindenképpen érdemes utánanézni a kiválasztott terméknek, mert nagyon sok a hamisítvány,  a rossz minőségű hatóanyagot nem tartalmazó kozmetikum.  A ténylegesen SSF-et tartalmazó kozmetikumok tényleg bírnak az előbbiekben felsorolt jó hatásokkal.



Egy csiga szűrletet tartalmazó maszkot most megnyerhetsz tőlem, győzd le a gyermekkorban szerzett utálatot. Játssz itt: NYEREMÉNYJÁTÉK

A koreai Mizon márka termékeit tudom ajánlani, nagy mennyiségű hatóanyag található bennük. Nagyon sok embernek segítettek a bőrproblémájuk kezelésében.

Ebben a Snail Repair intenzív szérumban pl. 80 % csiga szűrlet található. Az ára most 13 dollár körül mozog. 

Megvásárolható itt: link






Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése