Translate

2014. szeptember 29., hétfő

Miért éppen Korea? Miért használok koreai kozmetikumokat?

Miért is használok csak és kizárólag Koreából származó kozmetikumokat?

Hosszú út vezetett el eddig. Nagyon érzékeny bőröm van, kevés az a kozmetikum, mely megfelelő ápolást és hidratálást tud adni, anélkül hogy vörös foltok jelennének meg rajtam.

De ez már a múlt. Nekem nagyon beváltak.

Nagyon sok cikket olvastam,  a koreai kozmetikumokról. Egyesek divathóbortnak tekintik, újabb őrületnek, de a előbb utóbb kiderül, a szkeptikusok lehúzó cikkei mögött piacvesztési félelem húzódik meg.




Évezredes hagyományokra tekinthet vissza a koreai szépségápolási ipar. Egyetlen országban sem költenek annyit a szépségápolásra, és ebből kifolyólag a fejlesztésre mint itt. A szép arc és bőr itt a szépség elengedhetetlen kelléke. Egy koreai nő átlagos bőrápolási rutinja átlagosan 40 perc naponta, és eltérően hozzánk minimum 8-10 terméket használnak egyszerre, egymás után.   Ezt „rétegező arcápolásnak” hívják, és valóban hatásos, ha a megfelelő sorrendben visszük fel a termékeket bőrre.



Ami nagyon fontos:
-abból készítik a kozmetikumok nagy részét, amiből egyébként is kellene: fűből, fából, virágból, állati kivonatokból (csiganyálka, méhméreg, stb.)
- nagyon hatékonyak, a magas hatóanyagnak köszönhetően, ezért tényleg működnek
- legtöbbjük parabén, ásványi olaj, alkohol, benzophenon, szintetikus tartósítószer, mesterséges illat-, és színezőanyagmentes


Van olyan kozmetikumom jelenleg, mely 100 (!) növényi kivonatot tartalmaz.

Nagyon sok olyan kozmetikum van, melyeknek még hasonlót sem találni nálunk. A későbbiekben tervezem ezek bemutatását, és azt is hogy miket használok.

Mostanában Koreában a házilag készíthető rizspapír maszk őrület zajlik, ezt is megmutatom, nagyon egyszerű, és nagyszerű. Alig kerül egy pár forintba, és a heti 2 ajánlott maszk kiváltható ezzel az egyszerű módszerrel. 

A részletek később...

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése